JÄMFÖR
Mina jämförelser
0
Markera minst två enheter för att kunna jämföra dem med varandra

Aktivia Assistans AB

Aktivia Assistans AB

Ett tryggt val av omvårdnad. Aktivia arbetar för assistansberättigade barn, ungdomar och vuxna i hela landet. Sedan starten 2010 är vi nu ett väletablerat företag inom personlig assistans och omvårdnad med huvudkontor i Örebro. Hos oss sätts individen i fokus – självklart är det du som bestämmer när och hur hjälpen ska utföras.

Vi är mer än 300 medarbetare över hela landet som arbetar efter samma vision; alla har rätt till ett fullvärdigt liv- oavsett funktionshinder. Vi gör vårt yttersta för att göra din vardag enkel och trygg. Aktivia erbjuder insatser utifrån individuella behov och önskemål med en helhetssyn och ett rehabiliterande och förebyggande arbetssätt. Vi har flerspråkig personal och erbjuder insatser på ditt eget språk. Vår ambition är att ha Örebros mest nöjda kunder.

Profilering

Ett tryggt val av omvårdnad. Sedan starten 2010 är vi nu ett väletablerat företag inom personlig assistans och omvårdnad med huvudkontor i Örebro. Hos oss sätts individen i fokus – självklart är det du som bestämmer när och hur hjälpen ska utföras.

Vi erbjuder insatser utifrån individuella behov och önskemål med en helhetssyn. Vi har flerspråkig personal och erbjuder insatser på ditt eget språk.

Trygghet/Bemötande

Aktivia arbetar efter fyra hörnstenar som vi tycker utgör vår verksamhet. Dessa hörnstenar består av:

Respekt; Den enskildes val och önskemål respekteras Ödmjukhet; Vi är lyhörda och flexibla Förståelse; Vi sätter oss in i den enskildes situation och säkerställer att informationen/budskapet nås fram oavsett språk Trygghet; Den enskilde får en meningsfull vardag i sin invanda miljö

Dessa hörnstenar utgör fundamentet i vårat arbete. Våra medarbetare får kontinuerlig kompetensutveckling och handledning för att upprätthålla en god service med kvalitet i arbetet.

Kompetens/Kontinuitet

Hög kompetens är en grundpelare inom vård och omsorg. Vår personal ger dig en innehållsrik och trygg hjälp. Personalen genomgår kontinuerlig kompetensutveckling för att möta dina kvalitetskrav.

Bland det viktigaste i vardagen är relationen mellan kund och personal, därför har Du rätt att välja din egen personal. Vi är tydliga med att ha en och samma kontaktperson som ansvarar för insatserna hemma hos dig. 

Kontaktinformation

Ulf Holmgren, Kontaktperson
Stortorget 4, 702 11 Örebro

Fakta om hemtjänstutförare

Omvårdnad:  Ja
Servicetjänster:  Ja
Aktiviteter:  Ledsagning till olika butiker eller ärenden som den enskilde har som önskemål. Exempel på ledsagning kan vara att finnas med vid besök av affär, apotek, sjukhus och kyrkogård. Samt promenader i områden närliggande bostad
Fixartjänst:  I tjänsten ingår de enklare arbeten kopplat till hemmet. Exempelvis hantverk, lagning av enklare slag, hänga upp tavlor, montering.
Fönsterputs:  Fönsterputs utförs efter dialog med den enskilde. Utförandet omfattar fönsterputs för såväl insida som utsida, samt fönsterkarm. Vid utförandet används miljömärkta produkter.
Matlagning:  Matlagning utförs enligt önskemål från den enskilde och efter instruktioner
Inköp:  Vi utför tjänsten efter kundens önskemål, det vill säga om den enskilde önskar att delta vid inköp. Vi handlar även på instruktioner av den enskilde för vald matbutik eller annan butik. Här omfattas även tjänster så som bankärenden, inköp av kläder, apote
Snöskottning:  Tjänsten innefattar snöskottning och saltning/sandning vid behov. Snöskottning kan ske vid anslutning till ytterdörr, garageuppfart m m.
Städning:  Städningen anpassas efter dina önskemål. Vi städar, dammsuger, dammar, rengöring av kök och badrum.
Trädgårdstjänst:  Vi utför trädgårdsarbete i dialog med den enskilde. Tjänsten innefattar bland annat gräsklippning, kratta löv och rensa rabatter, häckklippning, rensning av överblivet material.
Tvätt:  Vi utför tjänsten efter kundens önskemål och de instruktioner som följer i bostaden eller närliggande tvättstuga.
Språk:  Albanska, Arabiska, Bosniska, Dari, Engelska, Franska, Kurdiska, Somaliska, Spanska, Turkiska
Omvårdnadstjänster utöver tiden 7-22 varje dag:  Ja
Organisationsform:  Fristående/privat